Nisan 27, 2023

benim aklım köşeli #100

birine sorduğum ilk cümle; kaç helallik hakkın var?

makulse, bir çay içerim belki, neden olmasın.

kafamın aynı olduğu adamlar #56










...

solmadan gel artık aşkımın gülü
olsa da konuşsa kalbimin dili
küçücük dünyamda bir bilsen seni
görünmez yazıyla yazdım kalbime

...

Nisan 22, 2023

Nisan 21, 2023

yol çizgileri #50

her şeye rağmen hala kendi kendine gülebiliyorsun, hala varsın ve daha da güçlüsün. hayatına ağırlık olan insanlardan kurtuluyorsun, bu konuda seni gerçekten tebrik ettiğimi bilmeni istiyorum çünkü haliyle biraz zor oluyor yaşanılmış bu kadar fazla geçmişin üstünü örtmek. güle güle demek.

ne kadar zor olsa da giden için iyiyi istemekten vazgeçme. inanılmaz bir örgünün parçası gibisin. hatta öylesin. bunlar olurken, kendi yolunu seçerken, eksilmiyorsun farkındasın değil mi? asla unutma, bir şekilde hayata tutunma hali olarak bile bunu kendi kendine hep hatırlatabilirsin mesela; iyi ve güzel insanlar vardır. varlar. var olacaklar. öyle kal.

gelelim başka bir gerçekliğe. günümüzde sadece iyi ve güzel insan olmak kendi başına yeterli değil, samimi bir maalesef ki öyle evet hali. böyle zamanlarda. çünkü başkalaşıyorlar ve seni ve herkesi üzmeye devam ediyorlar. unutma, kendi kendine gülebiliyorsun hala.

her zaman yalın bir hissin peşinde olmaya çaba göster; denizin mavisi, ağacın yeşili, varlık ve yokluğun beyazı veya kanın kırmızısı gibi. olduğu gibi, olduğun gibi. mutlu olmak veya mutlu ölmekse mesele, o sensin. her şey en önce senin kendi kendinle verdiğin mücadelede oluyor. hayat öyle başlıyor. ve kendi kendine hatırlatman gerekir ki, her şey sadece bir sonuç için var olmak zorunda değil. sonuç zaten belli bile olabilir. bir şeyin sadece olması dahi güzeldir. yeterlidir. senindir.