Mart 23, 2014

algı böyle bir şey evet #79

eyy ümmet, tüm bitkiler secde ediyor yaradana ve boynunu eğiyor, der birisi. şu tütün denen bitki eğmiyor başını, diye ekler malum zat. diğer taraftan bir ses gelir; hadi, yakalım şu kafiri!

ve tütün ilk böyle yanar.

Mart 22, 2014

benim aklım köşeli #94

yine başladım kendime cevabı olmayan sorular sormaya. sormayıp bazı şeyleri öyle kabul edip yaşamak lazım tamam ama sormadan da olmuyo ki..

hoşgeldin içimdeki ben.

anlamadığım şeyler var #8

türdeş aynı aileden gelen karşıt cinsteki iki kişinin birbirlerine hücre aktarımı sonrası oluştuğumu biliyorum evet tamam ama onlar nasıl oldu, ya onlardan öncekiler, ve daha da öncekiler.. muallak.. neden ve nasıl şu an burada olduğumu bilmediğim ve çeşitli senaryolara rağmen nasıl bi şekilde hayata devam edeceğimi ve sonlandıracağımı, nereye gittiğimi bilmiyorum, nereye gitmem gerektiğini de bilmiyorum.. ama nedense hep bi hayatta kalma telaşım var, hadi ona içgüdü diyelim ama içgüdü ne lan?  neden arkadaşlarım, sevgililerim, ailem, iş arkadaşlarım, görmesem de yaşadığını bildiğim ve daha yüzlerce insan var? herbirisiyle bireyselliğimi var eden etken ya da edilgen bi ilişkim var? hayata dair sorulacak onca soru varken biraraya gelmiş hücrelerin bi toplamı olan ben neden yaşıyorum öylesine. neden?

kafamın aynı olduğu adamlar #42

her nereye gitsem, yolum dumandır
bizi böyle kılan ahd-ü zamandır
zincir boynum sıktı hayli zamandır
açılın kapılar şaha gidelim

algı böyle bir şey evet #78

hayatta hep kendi tercihlerimizin getirilerini yaşadığımızı sanarız ama gerçek şu ki hayat bir kurban seçip olası tüm oyunlarını ona oynatır. ve biz bir şekilde kendimizi olan bitene dahil eder ve yaşanılası görürüz. aslında ne olup bittiğinden haberimiz yok ve hiç olmadı, üzerinde durduğumuzun gezegenin "uydusu" denilen ay'a baktıkça bile nasıl bir gezegen ve evren düzeninde olduğumuzu ve dahası bu dünya üzerinde olan herşeyi sorgulamamız gayet normal olmalı. ama soru sorarsan sırasıyla tüm köylerden kovulursun. doğruyu söylersen de öyle..

Mart 16, 2014

aynı dertten muzdarip #51

bir günü daha sabah ettim. düşün hesabımdan.

algı böyle bir şey evet #77

seni kendime yakın buldum
uzaklarda turna olsan ne fayda
bana nazımın aşkı gerek
yer bulmuşsun mezarına ne fayda

yol çizgileri #47

...
kendi sokaklarında
kıblesiz yolcu
..

aynı dertten muzdarip #50

iş çıkışı bazen bir yere gidip oturuyorum öyle kendimce; çevreme bakınıyorum. herkes bir şekil herkes bir mesaj derdinde. bu ne şimdi diyorum, ben nereye geldim? herkes neden olmayan bir kişilik peşinde, herkes neden bi av peşinde?

her yerde bir kırmızı var. #34

kadınıma, yılbaşından önce yeni yılda şans getirsin diye, kırmızı bir string aldım ama yeni yıla bir başıma yalnız girdim. şans mı, o da ne?

arada olur öyle #109

en nihayetinde yaşıyorum.

binlerce erkek üreme hücresinden hedef kadın hücresine ulaşmayı başaran, kuyruğunu hepsinden daha kuvvetli çalıştırıp hücreye varıp dölleyip bir şekilde kendimi var etmişim. rekabet sonrası diğer olası kardeşlerimi, diğer olası insanları eleyip hayata gelmişim, yaşadığım hayata bak.. ben değil de hemen dibimde çırpınan sperm o hücreye ulaşsaydı ne olurdu acaba..

insanlar bunu bir an bile düşünmeyip öyle bencil davranıyor ki, nesin lan sen diyesim geliyor..

yol çizgileri #46

askerliğin acemilikteki onaltıncı günü. ayağıma karasular inmiş, terlik rahat ama ayak şiş.. bütün gün rap rup yürü, her adımla birlikte bağırılması gereken sanki insanlıkta bir numara olabilmiş bir türk halkı hakkındaki en zoraki en mecbur ve en olmazsa olmaz dizeleri söylüyoruz bütün gün, bağırmazsan ceza yersin bağırdıkça için acır öyle zamanlar işte.. yine akşam olmuş, herkes köşesine çekilmiş, kimi batak oynuyor, kimi gırgır peşinde. kimisinin gözünde fer kalmamış.. uzuun bi koridoru baştan başa yürürken ince mi ince bi şekilde ıslıkla "turnam gidersen mardine, turnam yare selam söyle"yi çalıyorum. hayaller kuruyorum. orada değilim aslında ama her adımda acıyla birlikte sabrediyorum.. usta birliğim neresi olacak acaba. yüzünü bile görmediğim deri koltuğunda oturan insanlar bana nasıl bi hayat yaşatacaklar. neler görücem, yine nerelere dalıp gidicem. istiyorum ki kafamı boşaltayım, bişey düşünmeyeyim, ama yok. aklımda bi turna, bi mardin, bi selam, bi gitmek, bi yar..

arada olur öyle #108

barda tek başına otururken barmenin sandalyelerden kalan son boş olanını sana sorma gereği duymadan alması.. yalnızsın lan işte demek gibi birşey..

kafamın aynı olduğu adamlar #42

birgün gelir herkes kendi yoluna gider..
herşey nasıl başladıysa öyle biter..

algı böyle bir şey evet #76

kuş ölür
sen uçuşu hatırla

aynı dertten muzdarip #49

ama acılara alışılmaz
birşeyler var değişecek
birşeyler var değiştirmemiz gereken
önce acılardan başlanacak..

anlamadığım şeyler var #7

anlaşılacak bir şey yok ki, neyi anlayacağım?

Mart 01, 2014

benim aklım köşeli #93

günün yarısı kendimle uğraşmakla geçiyor, geri kalan yarısında da bir şeyler yapmaya çalışıyoruz işte.