Haziran 15, 2014

Haziran 10, 2014

algı böyle bir şey evet #84

insanlar bilerek ve istenilerek öldürülürken sesi çıkmayan, hatta üstüne 'oh olsun' diyen zihniyet, 'orada bu akşam olay var, otobüsler girmesin o semte' deyip olabilecek muhtemel zararlardan korumak uğruna  otobüsün güzergahını değiştirebiliyor. demirden ve plastikten oluşan bir otobüse verilen önemin binde birini dahi bir insana göstermeyen zihniyetle karşı karşıya olmak...

Haziran 08, 2014

terapik dialoglar #56

-biraz gülelim mii?
-oluur. nasıyapcaaz?

algı böyle bir şey evet #83

kullandığı ankastre mutfak eşyalarını tanıtan yazara sahip bi blog gördüm az önce; ben de burada hissimi, fikrimi falan anlatmaya çabalıyorum.. hangimiz daha değişiğiz anlamadım. mesela ben 'bide şöyle hissediyorum..' diye cümleye başlarken, o, 'bunlar da ilginizi çekebilir..' deyip alaka kurduğunu düşündüğü şeyler sıralayıp okurunu tatmin edebiliyor. toplamda da kendini tabii. benim daha kesin bir tane bile önermem yok galiba. birisinin ilgisini çekebileceğini düşündüğüm şey sayısı çok az. kim arama motorlarına 'his' yada 'koku' yada 'akıl', 'algı' ve benzeri şeyler yazıp 'aynı dili konuştuğum kişiler neler hissediyor, düşünüyor, paylaşıyor acaba' diye bakar ki? kaç kişiyiz? fırın ve buzdolabı çok önemli ama, olmazsa olmazlarımız. fakat fikir kimin umurunda ki? ya his? önemli olan bir insanın renklerini bilmek, anlamaya çalışmak değil uzun zamandır galiba. gördükçe farkediyor insan. giderek dar ve düz bir şekilde yaşamaya başlayan neslimiz davlumbazın hangi renklerinin var olduğunu daha çok merak ediyor. kimse şiddetten, karmaşadan ya da başka kötü düşüncelerden uzaklaşıp yaşamını evine ve kategorize edilmiş arkadaş dünyasına ayırmasın demiyorum elbetteki, ama, bu kadar da kişileri soyutlar nitelikteki insanlarla aynı ülkede yaşayacağımı bilsem birşeyleri değiştirirdim. en azından denerdim. boşuna yorulup, gereksiz streslere girip bir insanın hayatını güzelleştirmeye çalışmak ve sonrasında çoğunlukla yenilmek, yalnızlaşmak yerine ankastre mutfaklı evimi kurar, gözlerimi kulaklarımı kapardım. yani denerdim.

en azından denerdim.

aynı dertten muzdarip #51















bi de böyle bi yer var.

Haziran 07, 2014

algı böyle bir şey evet #82

an olur bir şey değişir. herkes gider. herşey gider. sana yalnızlığın ve yazdıkların kalır. sonra bir kez daha üzüleceğini bilse dahi, en azından yazarken dürüst olmalı insan.