Ocak 09, 2011

istatistik bölümü bitirme tezi ( örnektir )

iskele bölgesi otostop istatistikleri*

-havanın güneş batmadan önceki halini fırsat bilip, manitayı da alıp arabayla turlayan her yaş grubundan gençler, beyefendiler ve dayılar.
bi hayli fazla

-yanında annesi, herhangi bir yaşıtı, çocukları veya bunların hepsi, olmadı yalnız başına seyehat etmekte olan en olgunundan jipli ablalar.
hayli fazla.

-arkası olan veya olmayan her türlü kamyonet, transit dolmuş, minübüs vb vasıtaların kesişim kümesinde en önde sıkışık bi vaziyette oturmak zorunda kalan ama herşeye rağmen mutlu ve bıyıklı dayılarla birlikte yanında sıkış tepiş oturan adamlarla arasında yer alan bir nevi sınır anlamına gelen vitesin verdiği ender rahatlama hissini yaşıyan ve vites sayesinde az da olsa kendini güvende ve şanslı hisseden yine bıyıklı şöför dayılar.
hayli fazla

-hayatının baharında kendisini aracın arka koltuğunda kucağında iki veya daha fazla çocukla birlikte hayatı sorgulayan şekilde bulan, genç ama sorumluluk sahibi ablalar.
bi hayli fazla.

-elinde telefon mesaj yazarak aynı yerden birden fazla (en son beşti) kez şuursuzca geçen kız. git artık
fazlaca.

-dün gecenin yorgunluğunun halen üzerinde olduğu, ve yoldan sıkıldığı gayet belli olan, bunu perdelemek için de gözlükle dolmuş kullanan bıyıklı / bıyıksız şöför dayılar.
bi hayli fazla.

-cillop gibi arabanın içinde kendini film artizi zanneden bakımlı beyefendiler, gençler.
fazlaca

-altında şahin değil de sanki bin beygir bir araç ( cihaz ) varmış gibi virajı olanca tribiyle dönen, araç kıçını savurdukça mutlu olan urlalı gençlik.
bayaa bi fazlaca.

-dünyadan bi haber, yol ve ibre arasına sıkışmış vaziyette yaşıyan insansı varlık.
pekçok.

-yanında sevgilisi, şöför yanı koltuktakta oturan, buram buram parfüm koktuğunu tahmin ettiğim, gözlükleri yüzünden büyük, hafif/tamamen kokoş dişi varlık.
hatrı sayılır miktarda.

-tüm bunlar olurken, herkesten biraz daha ayrı, gördüğü bu hayatlardan hangisini yaşayacağını kestiremeyen ve dahası yaşamak istediği şey için ne yaptığını düşünen, sorgulayan, baş parmağı havadaki kişi.
yalnız.




*işbu tez günün değişik saatlerinde fakat aynı bölgede çekilen otostoplar dikkate alınarak hazırlanmıştır.